maanantai 28. kesäkuuta 2010

Valintakoe läpäisty!

Ötöpesän jengiin pääseminen ei ole välttämättä aina kovin helppoa. Ruotsinsuomalainen pikkuelefanttipariskunta Slusse & Antenni-Anni halusivat mukaan. Koe piti läpäistä. Marschalkka Sininen Niili kertoi, että Special Ötö Service, S.Ö.S. tarvitsee aina uusia operaattoreita. Päästäkseen palvelukseen piti selviytyä hyvin ankarasta valintakokeesta...

A-Anni ja Slusse ihme kyllä onnistuivat! Voittajain on helppo hymyillä! Mutta se norsun kärsä pitää silti ansaita...ihan joka päivä!

perjantai 18. kesäkuuta 2010

Shit hits the fan!

Ötöpesän jengi on tässä hieman ihmetellyt tuota Meksikonlahdenladen öljykatastrofia. Kaikkea se vihoviimeinen kiireinen ahneus sitten saakin aikaan. Ei malteta perehtyä rauhassa työn vaatimuksiin, vaan öljyä pitää saada, ja heti. Jopa 1500m syvyydestä, minne saturaatiosukeltajilla ei ole asiaa, ja rovien sekä parempien pienoissukellusveneiden käyttö on kallista ja aikaavievää. Mutta niin sen pitääkin olla. Maltettiinkohan venttiilikeskustakaan rakentaa?

Karibianmerellä, kiitos pikkuGeorgen, on aika rajusti heikennetty teknisiä työvaatimuksia ja turvallisuusasetuksia. Esim. Pohjanmerellä on aika toinen meininki. Oli oikeastaan vain ajan kysymys, että tämä tapahtui. Räjähdyksiä, tulipaloja, kopterionnettomuuksia ja huoltoaluskämmäilyjä on tapahtunut huolestuttavassa määrin. Liikaa siis. Työt on toki tehtävä, mutta työturvallisuudesta ei saa tinkiä. Koskaan. Ei, vaikka olisi kiirekiirekiire.

Tämän takia Ötöpesän jengi tahtoisikin suositella kahta kirjaa. Kumpikin niistä kertoo öljyteollisuuden rötväilyistä, jopa suorastaan rikollisista laiminlyönneistä. Kummankin on kirjoittanut suomalainen offshore-alan hyvin tunteva ammattimerenkulkija. Ensimmäinen on Pekka Joen "Eniwetok". Tarina siitä, mitä romualuksesta piti tehdä tuotantolautta. Vähällä rahalla ja äkkiä. Siltikin työtä valvoneen Pekka Joen kaikki ammatilliset huomautukset laitettiin kintaallaviitatuksi. Lopputuloksena oikeussalidraama Singaporessa, tuossa oikeusvaltioiden kuningattaressa. Kerrottakoon ihan pikku maistiaisena, että esim. maalia laitettiin suoraan paksun, rapean ruostekerroksen päälle...

Toinen kirja on toki fiktiota, kirjoitettu vuonna 2002. Silti jopa profeetallinen teos siitä, miten näennäisesti pieni, joskin ihmishenkiä vaatinut huoltoaluksen uppoaminen aiheuttaa sarjan katastrofeja. Kyseessä on merikapteeni, dpo Juha Lehtosen meriromaani Atlantic Unicorn. Lehtosella on todella pitkä kokemus työstä sukellustukialusten päällikkönä kansainväisillä öljykentillä. Siis niiden lukijoiden, joita tekniikka kiinnostaa, ei tarvitse pettyä. Lehtonen on kyllä muuten kirjoittanut kaksi muutakin aika hyvää meriaiheista, omaan kokemukseen perustuvaa kirjaa. Ötöpesän jengi suosittelee myös niitäkin. Varjelusta silti kaikille ahneiden paskiaisten ahdistamille ammattimerenkulkijoille.

Mutta koska kyseessä on nyt kuitenkin Ötöpesän jengi, niin rentoudutaan, ja syödään väilllä!

perjantai 11. kesäkuuta 2010

Taidekasvatus

Mutta..sacre bleu! Liiallinen oluen nautiskelu aiheuttaa pinkkien elefanttien näkemistä! Voi että! Taide toki vaatii aina uhrinsa...
Taiteellisuudesta tietenkin myönnettiin hieno taidepalkinto taiteilijan juotavaksi....
Ja myös todella hienon jääkaappimagneetin...
Les enfants, les éléphants! Tulkaa ihailemaan! Söhryismin suurmestari Le Níl sai juuri taiteelliselta ystävältään tosi kauniin lasielefantin!

perjantai 4. kesäkuuta 2010

Lippujuhlapäivä

Ötöpesän jengi toivottaa kaikille lukijoilleen hyvää Puolustusvoimain lippujuhlapäivää! Juhlan kunniaksi soitettakoon marssi. Ja koska juhlapäivä sattui tällä kertaa perjantaiksi, niin Ötöpesän jengi aikoo tänään vähäsen röpöttää isänmaan kunniaksi.

tiistai 1. kesäkuuta 2010

S/M-special!

Joutuipas pikkuväki tukalaan paikkaan! Paikkaan, missä kuri on taipumatonta ja ehdotonta! Nahka natisee, piiska paukkuu ja kahleet kolisevat!

Eikä tässä vielä kaikki, taustalla soi äänekästä, nöyräksi tekevää s/musiikkia:

Teräsbetoni - Orjakaleeri

Apulanta - Anna mulle piiskaa

Kumikameli - Kuminen mies

Ian Dury - Hit Me With Your Rhythm Stick

Ruoska - Isän kädestä

Rammstein - Bestrafe mich

Teräsbetoni - Orjatar

Frauenarzt und Orgasmus - Sado Maso

Kumikameli - Isän kädestä

Max Perttula - Dominanainen

Bitch - Be my slave

Egotrippi - Koivuniemen herra

Sehr Schnell - Orja

Georg Danzer - Sado Maso

Sadomaso rock & roll

Black Rubber Dance

Rajuilma - Piiskaa

Olavi Virta - Tulisuudelma

Nahkaruoskat soi!
Pitikö tämän pahuksen niskuroinnin sattua juuri nyt, kun Marschalkka oli keskittynyt seuraamaan Teletappeja?! Kyllä kismittää! Nyt tuli tupenrapinat! Mitähän noiden verdammte räkänokkien kanssa pitäisi tehdä? Tjaa? Masochismus, Fetischismus!! Marsch, marsch äpärät rangaistavaksi! Läiskis! Takaisin ei ole tulemista ennen kuin on opittu tottelemaan!
Lujasta ja tinkimättömästä kurista huolimatta pikkuväki ei suostu nauttimaan troppiaan! Edes AUKTORITEETIN komento ei saa uppiniskaisia kakaroita nöyrtymään! TÄSTÄ KUULLAAN VIELÄ!
Mpf. Mmpf. Mmmmpf! Niinpä! Suukapula estää turhanpäiväisen inttämisen! Onpas nyt tiukka ja ankara kuri!