maanantai 28. kesäkuuta 2010

Valintakoe läpäisty!

Ötöpesän jengiin pääseminen ei ole välttämättä aina kovin helppoa. Ruotsinsuomalainen pikkuelefanttipariskunta Slusse & Antenni-Anni halusivat mukaan. Koe piti läpäistä. Marschalkka Sininen Niili kertoi, että Special Ötö Service, S.Ö.S. tarvitsee aina uusia operaattoreita. Päästäkseen palvelukseen piti selviytyä hyvin ankarasta valintakokeesta...

A-Anni ja Slusse ihme kyllä onnistuivat! Voittajain on helppo hymyillä! Mutta se norsun kärsä pitää silti ansaita...ihan joka päivä!

5 kommenttia:

  1. Ei kai Slussen kärsä litisty tyon aseen alle? Jotkut elefantit ovat saaneet paljon kärsiä, ja toiset ovat näemmä ansainneet kärsänsä:)

    VastaaPoista
  2. Voi, ei toki! Slusse (ja Antenni-Anni myös) oli vaan niin väsynyt rankan suorituksensa jälkeen.... Sillä parhaat asiat eivät tule koskaan kärsimyksettä! Pitkiä aikoja vuorenkilpien alla väijymässä hyttysten ruokana. Norsun kärsä siis ansaittiin, todella! Maantie on raskas kävellä ja kivääri raskas kantaa!

    Noita vuorenkilpiä näyttäisi Kopsin superhienossa puutarhassa olevan. Ehkäpä Special Ötö Service on sielläkin joskus väijymässä ja Kopsin turvallisuutta valvomassa?

    VastaaPoista
  3. Ups, Kops on erehdyksessä kirjoittanut "tyon" kun piti olla "tuon" :)

    Kops tykkää kasveista. Olen kutsunut niitä kalliokilviksi, mutta ties vaikka olisivatkin vuorenkilpiä - tai sama kasvi mutta kaksi nimeä. Onkos Ötöpesässä huomattu että niiden lehdet, samoin kuin raparperin, muistuttavat norsun korvia? :D

    VastaaPoista
  4. Jo vain, Kops! Mutta onko kyseessä afrikannorsun vai intiannorsun korva? Ötöpesän jengi luulisi, että intiannorsun.

    Raparperipiirakka on ihanaa! Toivottavasti arvoisa Kops saa tänä vuonna oikein runsaan (ja laadukkaan) raparperisadon!

    Raparperista muuten voi tehdä oikein hyvää & raikasta viiniäkin, minkä Kops varmaan tietääkin. Ötöpesän jengin lukijoista ehkä Ruukinmatruuna tietäisi, että miten? Ellei se nyt sitten ole RM:n mustasukkaisesti varjelema salaisuus? RM on tainnut joskus blogissaan mainita, että harrastelee näitä gastronomian lajeja. Viinin ja oluen tekoa siis.

    VastaaPoista
  5. Kyllä vain! Ongelma on siinä, että raparperin lehdet sisältävät runsaasti oksaalihappoa, jonka ansiosta raparperimehun pH laskee varsin alas, joten viiniliidun (joka on emäksistä) tai viinikalkin käyttö on suositeltavaa. On myös suositeltavaa, että raparperi paloitellaan muttei kuorita. Lisäksi on suositeltavaa, että käymiseen käytetään inverttisokeria (panimosokeria).

    Tässäpä yksi resepti:
    http://www.savor-the-rhubarb.com/rhubarb-wine.html

    Ja Ötöpesässä varmaan tunnetaan tämä laulu:

    Äidin kasvimaalla,
    raparperin alla,
    sammakolla koti oli kultainen.
    Alla ruohomatto,
    päällä lehtikatto,
    hirsiseinä vihreä ja punainen.
    Hämärä, viileä,
    sammakon mielest on viihtyisää.
    En mä siedä kuumaa,
    sammakko se tuumaa,
    raparperipensaan alla lymyää.

    Äiti puuron laittoi,
    raparperin taittoi,
    hirsiseinä rusahtaen katkeaa.
    Sammakko se loikki,
    pihanurmen poikki,
    viinimarjapensaan alle katoaa.
    Ai jai - hyi, säikähtyi,
    äiti ja kirkaisten perääntyi.
    Yksi varsi jäikin,
    hyvähän on näinkin,
    päivänvarjon sammakko se siitä saa.


    Tuo oli yksi pikku ruukkilaisen rakkaimmista lauluista lapsena.

    VastaaPoista