sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Svärsyn sotaretki, osa 10

Ja sitten Svärsy olikin jo matkalla kohti Marschalkka Sinistä Niiliä ja Ötöpesää. Reissusta jäi Svärsylle todella hyvä mieli! Etenkin, kun lopuksi sai jätskiä, mansikoita ja suklaatakin!
Matkalla Svärsy tapasi ystävällisen sielun, joka tarjosi Svärsylle paikallisen kulttuurijulkaisun. Ihan ilmaiseksikin jopa!
Tämän museoreissun jälkeen Svärsy lähtikin jo kotimatkalle tuttua ja turvallista Ötöpesää kohden. Sotamuseoon Svärsy tulee palaamaan joskus vielä takaisin! Pieni, mielenkiintoinen yksityiskohta löytyi. Tukholmassa on oikeasti todella hienoja kaivonkansia! Kuvassa yhdenlainen..vesilaitoksen vastaava on myös eri hieno!
Rynnärikin löytyi. Ikävä kyllä viritinkoneistoa tai vaihdinta ei voinut käyttää. Lipastakaan ei voinut irrottaa. Svärsystä olisi ollut ihan kiinnostavaa kokeilla, että miten nopeasti pieni sotaisa fantti olisi ehtinyt täyttää lippaan patruunoilla. Asetiskin plussaksi Ötöpesän jengi kylläkin mainitsee sen, että se tarjoaa mahdollisuuden pitää hyppysissään tuhtia 1700-luvun mustaruutikivääriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti