tiistai 28. syyskuuta 2010

Mitä te sanoa?

Yösyöminen..se on Ötöpesän jengin herkkua! Aina ei silti jaksa kokata. Pitää hakea pizza.

Pizzan kanssa tulee kyseeseen ötökokoontuminen eli ötöytyminen. Illan leffaksi valittiin "The Attack Of The Giant 50-ft Blue Elephant Called The Space-Marshall Blue Nile From Outer Space".

Syökäämme ja juokaamme!

P.s. Valkosipuli on ihanaa

7 kommenttia:

 1. Valkosipuli ei ole mauste. Se on peruselintarvike.

  Mistä saisi asetyleenintuoksuista parfyymia?

  VastaaPoista
 2. Valkosipuli ON peruselintarvike, Ötöpesässä tykätään siitä. Hyvää!! Vain vampyyrit eivät tykkää siitä!

  Asetyleenista Ötöpesän jengi ei tiedä, mutta ainakin asetonintuoksuisen hengityksen saa olemalla diabeetikko ja vajoamalla hypoglykeemiseen koomaan. Että diabeetikoiden (1-tyypin erityisesti) on syytä pitää sairaus hallinnassa. RM on muuten kirjoittanutkin blogissaan diabeteksesta aiemmin. Oikea ensiapu tärisevälle, hikiselle, heikonoloiselle, (toisinaan aggressiiviselle!) diabeetikolle on lasi appelsiinimehua. Tohtori Luttana sanoo näin!

  Ei missään nimessä insuliinia. Se olisi teloitus. Sairaalasarjat ovat pyllystä kotoisin. Hyperglykeemikon hengitys haisee mädiltä omenoilta.

  VastaaPoista
 3. Hauska kommentti! ;)

  Jos RM olisi rahtialus, niin hengitys voisi haistakin asetyleenilta! RM olisi silloin kuivarahtialus kivihiililastissa. Kaikki laivat ovat nimittäin "she", pienistä hinaajista kuivarahtialuksiin, tankkereihin, sukellusveneisiin, lentotukialuksiin jne..

  Hiilirahtialuksen ruumassa asetyleenin kehittyminen on tarjolla oleva vaara.

  VastaaPoista
 4. Aijai... kello on nyt 0:41 ja kyllä pizza maistuisi... reilun valkosipulin kera, tietysti!

  VastaaPoista
 5. ÖJ, valkosipulissa se hajuaine on allisiinia. Valkosipulissa on alli-iiniä (kielitoimisto suosittaa), joka ilman hapen ja allinaasientsyymin kautta muuttuu allisiiniksi, kun valkosipulia leikataan.

  Kuten molekyylistä on helppoa huomata, se on varsin epästabiili. Sen kaksoissidokselliset hiiliryhmät pelkistyvät helposti asetyleeniksi.

  Allisiini on vielä sikäli vinkeää, että jos Ötöpesässä ikinä valmistetaan valkosipuliviinaa, se muuttaa itsestään väriä ajan myötä. Tuore etanoli-allisiinitinktuura on vihreää - sen konjugoidut kakoissidokset toimivat kromoforeina tuottaen sinivihreän värin. Muutamassa viikossa allisiini hajoaa ja värisävy muuttuu keltaiseksi. Oheisen taulukon mukaan voi laskea, miten värisävy muuttuu, kun täältä katsotaan aallonpituus nanometreinä.

  Allisiini on hyvin voimakas antioksidantti, ja sen vampyyrejä pelottava vaikutus perustuu siihen, että se reagoi hyvin voimakkaasti vapaiden radikaalien kanssa.

  VastaaPoista
 6. ÖJ, meillä on molemmilla puolin sukua diabetestä, ja asia on juuri kuten sanoit.

  Ne, jotka ovat ikinä dieetanneet Fatkinsilla, tuntevat tuon asetonin hajun aivan varmasti. Tällä kertaa kyse ei ole ketoasidoosista vaan ketoosista (ketoasidoosi on hallitsematon tila, ketoosi hallittu).

  Hyperglykemiassa elimistö tuottaa eteeniä - siitä tuo mätien omenoiden haju.

  VastaaPoista
 7. Niinpä. Jos pizzaa ei ole saatavilla ja äkillinen yöhiukomus iskee, niin silloin olisi hyvä löytyä mm. kananmunia, paprikaa, chiliä, juustoa ja valkosipulia. Oikein hyvä sydänyön omeletti.

  Mielenkiintoista informaatiota ja paljon! Ötöpesän jengin tieteellinen komitea arvioi Sinisen Niilin arvoksi siinä 470-480 nm. Valkosipuli on hyvää ja viinakin myös.

  Valkosipuliviinan teko olisi kyllä hauskaa ihan pelkän läträämisen ja röpöttämisen takia. Ja saisihan siinä varastoon flunssalääkettä.

  VastaaPoista