lauantai 12. maaliskuuta 2011

Voi Japani parkaa!

Ötöpesässä otetaan osaa Japanissa tapahtuneiden hirveyksien johdosta. Aivan erityinen osanotto Sendaille, miltä löytyy Suomesta ystävyyskaupunki. Nyt tuo puiden kaupunki on raunioina, moni kuollut tai kotia vailla. Suomalaisiakin on kateissa, mutta toivottavasti tämä murhe yhdistää Suomea ja Japania. Olimmehan sentään aseveljiä viimeisissä kansainvälisissä kovapanosammunnoissa. Älkäämme unohtako ystäviämme. Ilman heitä tähtilippuaan palvovat isopäiset jenkit olisivat rahdanneet Joe-sedälleen aseita enemmän kuin kotitarpeiksi. Onneksi Tyynimeri pysyi suljettuna.

Ötöpesän jengi ei normaalisti perusta tuosta animen ällösöpöydestä, niin tällä kertaa Ötöpesään otettiin poikkeuksellisesti lohdutettavaksi pieni japanilainen animesöpökki. Vietiin suojelusuihkuun, annettiin jodipitoista merisuolaa ja moukku viiniä järkytykseen.

On kuitenkin hyvä, että maamme ovat olleet ystäviä niin monilla tasoilla ja tavoilla! On taidetta, tiedettä, tappelua ja tapoja!

Mikähän sopisi aiheen musiikiksi?

Olisiko se suomenkielistä hc-punkkia suoraan Japanista?

Vai sopisiko asiaan paremmin Suomessa kansanmusiikkia opiskelleen muusikon kanteleteos?

Yhtä kaikki, Ötöpesän jengi toivoo parasta sinne Japanin onnettomuusalueille. Ja Ötöpesän jengistä on erittäin hyvä, että FRF on päätetty lähettää sinne. Tuo hieno väki ansaitsee todellakin kaiken apumme!

9 kommenttia:

 1. Sore anime-kawai-ötö no namae ga nani desu ka?

  VastaaPoista
 2. Tuosta ydinvoimalaonnettomuudesta tuli jotenkin ikävällä tavalla Akira Kurosawan Unet - ja lyhytelokuva Fudzivuori punaisena - mieleen. Ikävä, että noin pääsi käymään.

  VastaaPoista
 3. Ötöpesässä ei valitettavasti osata japania, mutta Ötöpesän jengi luulisi tuon kysymyslauseen liittyvän jollain tapaa animeen ja Ötöjen söpöyteen.

  Mikäli kysymys on näin, niin vastaus kuuluu, että Ötöt ovat (kai) söpöjä. Oikealla tavalla. Alkuperin Ötöjä olivat muuten vain Palloveikko ja Noora-Norsu. Se on sitten oma tarinansa, miten nimitys laajeni koskemaan kaikkia Ötöpesän asukkeja...alunperin "Ötö" tarkoitti jotain sellaista, joka tulee jollakin tapaa TIELLE...siis jotain hankalaa, mutta hauskaa...pahuksen Ötöt.

  Surkea tapaus tuo ydinhommeli, mutta vieläkin surkeampaa on journalistien huono osaaminen. Puhuttiin "ydinräjähdyksestä" ja vähäsen aikaa HS:n sivuilla jopa väitettiin VETYÄ käytettävän kiehutusvesireaktorien jäähdytysaineena. Tsernobylilläkin peloteltiin. BWR ja RBMK ovat sitten yksi ja sama asia, kunhan Hesari sanoo niin. Voihan elämän kevät.

  Yhtä kaikki, kamala tapaus kertakaikkiaan..

  VastaaPoista
 4. Hih, kysymys oli "mikä tuon anime-söpöliinin nimi on"?

  Pitäisköhän laskea masuunia aiheesta "Ydinfysiikkaa journalisteille"?

  VastaaPoista
 5. Ötöpesän jengi löysi joskus tuon anime-söpöliinin jostain. Mikä sen nimi on....sitä Ötöpesän jengi ei tiedä.

  Mainittu masuuninlasku olisi erittäin tarpeellinen, etenkin nyt, kun hysteria velloo valtoimenaan. Jäitä pitäisi saada hattuun ja äkkiä.

  VastaaPoista
 6. Saako ehdottaa nimeä "Akira"? Täälläpäässä tykätään Kurosawan filmeistä oikein paljon, ja tuo nimi itsessään tarkoittaa suomeksi "loistava" tai "säteilevä" :-)

  VastaaPoista
 7. Näin tapahtukoon, olkoon siis Akira hänen nimensä.

  VastaaPoista
 8. se o Hamtaro. :) katoin sitä about ekaluokkalaisille suunnattua sarjaa kaks tai kolme kertaa kaikki jaksot sillon ku se pyöri Saksassa joskus 5 vuotta sitten.. hamsteriystäväpiiristä ja niiden seikkailuista. mut käyhän Akirakin:) olen jo vuosia täyttänyt kotiani japanilaisilla tavaroilla ja teen niin jatkossakin. tukee samalla muutenkin taloudellisesti heikennyttä maata kuin nyt kriisiapuna.

  VastaaPoista
 9. Hamtaro, kappas vain. Mutta nyt hänen nimekseen ehti jo vakiintua Akira. Näin olkoon.

  Kyllä, nyt on aika ostaa Japanissa valmistettuja tuotteita. Että saisivat taas rakennettua särkyneet työpaikat ja kodit, vaikka siihen taitaa kulua melkoisesti aikaa...

  VastaaPoista