lauantai 7. tammikuuta 2012

Zio Silvio!

Marschalkka Sininen Niili on kerrassaan ihastunut! Alaistensa kanssa tuli syötyä mitä ihaninta perunasalaattia! Sitä mutustellessaan Marschalkka luki myös monien suurten valtiaiden ajatuksia. Tai mitäs uutta siinä Marschalkka Siniselle Niilille olisi, koska hänhän on VALTIAISTA suurin!

Marschalkka S. Niili ihailee aivan erityisesti italialaista Silvio Berlusconia! Ihana törkimys kerrassaan! Siinä vasta todellinen vanhan ajan renessanssiruhtinas! Mikään epätotuus, murhakäsky, irstailu, mässäily tai muu sikailu ei saa olla todellisen vallan este! Päinvastoin, nehän ovat totisen vallan edellytyksiä ja merkkejä suorastaan!

Alaistensa kera perunasalaatilla mässäillyt Marschalkka S. Niili mietti sitä, että Silvion valheista, törkeyksistä ja typeryyksistä pitäisi tehdä perunoita. Ovat nimittäin niin meheviä, että niistä saisi tehtyä maailman mehevimmän perunasalaatin! Itävaltalaisen, baijerilaisen tai amerikkalaisen!

Mutta sen verran tuhma poika Silvio on, että mokoman pitäisi Marschalkka S. Niilin mielestä pyytää mammalta mattopiiskaa. Viikkosiivouksen lopuksi piiskataan Silvio.

Ja jos tuota Silviota fascistiksi mainitaan, niin se on Ötöpesän mielestä epätotuus. Fascismi nimittäin poisti sen mafian Sisiliasta. USA toi sen takaisin Lucky Lucianon avustamana. Fascismi ei (an sich) esim. kysynyt vaikkapa uskontoa, ihonväriä tai seksuaalisuuntautuneisuutta. Taiteenkin suhteen fascismi oli melko liberaalia hyväksyen jopa futurismin. Jopa suosien viimemainittua.

Kyllä niitä ihan oikeita todellisen kunnian miehiä Italiassakin on ollut:

Paolo Borsellino

Giovanni Falcone

Luigi durand de la Penne

P.s. Ötöpesän jengi on siis sitä mieltä, että Italiassa asuu pohjimmiltaan ihan kelpo kansa. Silvio-poikaa saa toki pilkata.

MUINAISEN ROOMAN MARSSI

3 kommenttia:

 1. Turussa oli aikoinaan pubi nimeltä Cosa Nostra. Ja Beelsepub :)

  VastaaPoista
 2. Cosa Nostra, hmm? Tuo samanniminen kirjakin on muuten oikein suositeltava! Valitettavasti se ei ole fiktiivinen.

  Beelsepub? Ötöpesän jengiä (Frater Phascolarctosta ja Marschalkka S. Niiliä eritoten) kiinnostaisi tietää, että kävikös Pekka Siitoin mielellään siellä?

  VastaaPoista
 3. Jep, Cosa Nostra oli. Suljettu nykyään. Beelsepub oli kuuleman mukaan vanha mesta, sulki joskus 90-luvulla. Mesikämmen kävi siellä yhden kerran kaljalla ihan vain sen takia, että oli paikalla niin hyvä nimi. Pekka on hyvin saattanut käydä Beelsepubissa, jos olisi ollut korttelin verran toiseen suuntaan niin sehän olisi ollut ihan Siitoin filmi oy:n vieressäkin vielä! Nyt oli pikkuisen matkaa ainakin sinne :)

  VastaaPoista