Syksyn kylmän pimeyden vyöryessä päälle Ötöpesän jengi päätti ottaa kovat keinot käyttöön. Jotain tulista, hyvää ja lämmittävää piti saada. Sininen Niili laati oikein hyvän reseptin ja päätti paljastaa sen kaikille Ötöpesän jengin ystäville. Ihan vaan siksi, että jollekin tulisi hyvä mieli.
SINISEN NIILIN PÄÄRYNÄBROILER:
600g hunamarinoituja broilerinsuikaleita
3 sipulia
1 punainen paprika
puolikas vihreä paprika
purkillinen säilykepäärynän puolikkaita
1-2 purkkia ruokakermaa
4 kynttä valkosipulia
2 rkl tabascoa
4-5 tl currya
3 tl paprikajauhetta
1 tl kanelia
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1,5 tl suolaa
mustapippuria
1. Kypsennä broileri pannussa, lisää sipulihakkelus ja valkosipulimurska. Paista sipuli kypsäksi.
2. Lisää joukkoon paprikasuikaleet ja kypsennä hetki.
3. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut säilykepäärynät liemineen ja ruokakerma.
4. Mausta ruoka ja anna poreilla noin vartin ajan. Ota pois liedeltä ja anna vetäytyä muutama minuutti. Nauti kastike vaikka basmatiriisin kanssa.
..tabascoa on juuri sopiva määrä.. :p
VastaaPoistaNiin on! Eikä yhtään liian ärjyä. Tabasco ei ole. Päärynät, curry, kaneli ja jeera pehmentävät mukavasti. Alunperin Ötöpesän jengi mietti käyttää piri pirejä, mutta se olisikin tainnut olla turhan napalmia tavaraa..
VastaaPoistaSNBP on mukavaa syötävää pimeiden syysiltojen ratoksi! Toivottavasti hannekselle maistuu! :)