perjantai 25. joulukuuta 2009

Jouluisia aatoksia

Lapset saivat lahjaksi hienon TEKNISEN VEMPELEEN. Kylläpä nyt kelpaa askarrellapaskarrella kaikkea hienoa! Eritoten Mini-Sini tyttönä oli ilahtunut! Miksi niin moni feministi inhoaa teknologiaa? Teknologiahan on mitä hienoin asia! Se, jos mikä vapauttaa ajattelua raa'an voiman hallitsemasta patriarkaalisesta maailmankuvasta, teknologiahan vie pois luolamiesmaailmasta! Primitivismihän se vasta patriarkaalista onkin! Tyttöjä pitäisikin innostaa teknologian pariin!

Ja sitten huomioita joulusta:

1) Miksi joulupöydässä pitää olla monien inhokkeja (lanttulaatikko, lipeäkala, jne..), vaikka kukaan ei edes söisi niitä? Aivan eri asia tietenkin on, jos syöjissä mainittujen ruokien hartaita ystäviä. Jokainen kun kuitenkin elää omassa haju- ja maku-universumissaan. Nirsoutta ei sinänsä ole olemassakaan.

2) Miksi Tapaninpäivä on englanniksi Boxing day? Onko joulu englanninkielisessä maailmassa suvun kesken niin sietämätöntä ( tai jouluruoka niin pahaa) , että homma menee väkisinkin nyrkkeilyksi?

3) Hautausmailla käyminen jouluaattona. Tässä yksi raju debatti asiaan liittyen. Ötöpesän jengiltä kuoli tänä vuonna mitä rakkain ystävä hyvin traagisella tavalla. Ötöpesän jengi kävi viemässä muistolyhdyn ystävän haudalle. Itkikin hieman. Ötöpesän jengin mieleen jäi lähinnä autojen väisteleminen ja pakokaasujen yskiminen. Autoja oli liikaa. Hautausmailla pitäisi vallita harras ja hiljainen tunnelma. Linkin debatissa mainittiin liikuntarajoitteiset ja sairaat ihmiset. Heille Ötöpesän jengikin soisikin mielellään autokuljetuksen, jotta mainitut ihmiset pääsisivät rakkaimpiensa muistoa kunnioittamaan.

Vaan suurin osa näistä pakokaasujen tupruttajista ei kuulunutkaan vanhoihin ja/tai liikuntarajoitteisiin. Olivatpahan vain laiskoja ihmisiä, jotka kävivät pelkästään tavan vuoksi haudoilla. Se on teeskentelemistä ja väärin. Edesmennyttä ystävää tai omaista pitäisi kunnioittaa edes sen verran, että jaksaisi edes kävellä hänen haudalleen. Ötöpesän jengi teki niin.

Pitäisiköhän kirkossakin voida ajaa alttarille ehtoolliselle, jos ei sinne nyt vain jaksaisi kävellä?

4) Miksi vain lasten pitää olla kiltteinä jouluisin? Miksi ei aikuisten? Lasten etiikantajukaan kun vättämättä ole järin kehittynyttä? Aikuinen useinkin toimii väärin ja vieläpä TIETÄÄKIN tekevänsä niin. Se on syntiä se! Tietoinen pahanteko.
Luo Ötöpesän lapsien käy pukki tenunhajuinen...

4 kommenttia:

 1. 1) Meillä on jouluna perinteisesti tehty sushia. Ruukinmatruuna tuumi joskus vuosia sitten, että "koska syömme joulupuuroa jouluna ja syömme lohta jouluna, niin miksemme yhdistäisi niitä?"

  Lipeäkala itse asiassa on hyvää. Se nimi vain on yhtä houkutteleva kuin syanidikala tai arsenikkikala. Sen maku on hyvin mieto ja miellyttävä.

  Laatikot ovat kamalia. Me emme laittaneet niitä ollenkaan.

  2) Perinteisesti tuona päivänä lapset ovat käyneet keräämässä kolehtia (box) köyhille. Päivä on siis lipaspäivä, ei nyrkkeilypäivä.

  3) Meillä myös sama juttu - kävimme sytyttämässä kynttilälyhdyt apen ja muiden poisnukkuneiden haudoille. Hautausmaan kynttilämeri on kaunis näky pimenevässä aattoillassa, ja siellä oli mukavaa kävellä omassa rauhassa.

  4) Oheinen video kertoo, miten voi käydä jos aikuiset eivät ole jouluna kilttejä...

  VastaaPoista
 2. 1) Raaka kala on yleensä Ötöpesän jengin inhokki, mutta sushi ON hyvää ja wasabi namia!

  2) Kyllähän Ötöpesän jengi tämän tiesi, mutta tapaninpäivän nimi englanniksi on silti aika kamala. Eikö se voisi olla Wrestling day? Painittaessa ei satu (yleensä) niin pahasti kuin nyrkkeiltäessä.

  3) Ötöpesän jengi kävi viemässä kynttilän rakkaan ystävän haudalle ja itkikin hieman. Hautausmaan pienet linnut ja oravat kuitekin muistuttivat, että elämä jatkuu ja keväällä tehdään pesä. Pakokaasut eivät kuulu hautausmaalle. Jos todella rakasta edesmennyttä on ikävä, niin sitten on myös aikaa kävellä haudallekin. Jos kuollut oli rakas, niin kyllä siihen muistamiseen riittänee hieman aikaakin. Ainoa poikkeus tästä olkoon vanhukset ja/tai liikuntarajoitteiset. Suurin osa näistä itsekkäistä autoilijoista ei kylläkään kuulu em. ryhmiin.

  4) OIKEIN! Jos kerran lapsia saa fyysisesti rangaista, niin miksi ei sitten aikuisia? Lapsillehan voisi yleensä antaa anteeksi eettisen ajattelun kehittymättömyyden vuoksi. Aikuinen taas yleensä tekee pahaa aivan tietoisesti! AIKUISILLE sitä vitsaa pitäisi antaa! Olisipas se mahtava näky, kun ylinopeusratsian jälkeen tienpenkat olisivat täynnä tuhmien aikuisten sadomasokististen liikennepoliisien toimesta punaisiksi piiskaamia perseitä!

  VastaaPoista
 3. Niin. Tytöistä ja teknisistä vempeleistä hieman. Ainakaan latenssivaiheessa ovat pojathan eivät tykkää tytöistä, paitsi ehkä vähän salaa. Se on kivaa, vähän ujosti ja salaa katsella, kun se kaunis tyttö on vaikkapa oikohöylän/poran äärellä työstämässä kuulosuojaimet päässään ja suojalasit silmillä.

  Ja mitä pojat eivät koskaan tunnusta, niin se tyttö jolla on Commodore 64 on kiva. Sellaisista pojat tykkäävät..salaa. Mutta ehkäpä poikienkin pitäisi olla vähän rehellisempiä itselleen. Ottaa sellainen tyttö, josta tykkää oikeasti.

  Inttiin menevillä tytöilläkin on yleensä tosi hyvä isäsuhde ja kannustavia veljiäkin. Sellaiset ymmärtävät poikienkin sielunelämää. Ihme kyllä näitä sotatyttöjä löytyy paljon aselajeista, joissa on paljon raskasta tavaraa. Viesti, tykistö (eritoten tulenjohto ja viesti), panssari. Teknologia on tyttöjen ystävä. Ei tarvitse itse kantaa niin paljoa.

  VastaaPoista
 4. Niin. Tulenjohdosta. Tulipatterin tyhmät kumipäät eivät koskaan saa nähdä, miten tykistöpatteriston 24 putkea syytää tuhoa & kuolemaa maalialueelle. Sen näkee tulenjohtaja! Se on kerrassaan orgastinen tuhon ja kuoleman sinfonia! Ja tykistössä naisia on yleensä nimenomaan tulenjohdossa.

  Miksi ihmeessä feministit väittävät, että naiset olisivat yhtään moraalisesti miehiä parempia? Tulipatterissa kun ei yleensä näe työnsä jälkiä..tulenjohtaja näkee..ja keskimäärin armeijan keskiarvoon nähden tj on todennäköisesti nainen..

  VastaaPoista